365

Molnbaserad prenumerationstjänst där Microsoft erbjuder samlade verktyg för arbetsplatsen. Köp Microsofts tjänster med oss och få en svensk partner, svensk faktura och självklart svensktalande support.

Office 365


Alla komplicerade begrepp och version av licenser från Microsoft kan framstå som en djungel, men ingen fara vi reder ut det nedan.

BUSINESS VS. ENTERPRISE

Microsoft 365 Business har utformats för små till medelstora företag med låga till medelstora IT-komplexitetskrav. Ni kan köpa upp till 300 Microsoft 365 Business-licenser för sin organisation. Man kan blanda och matcha molnprenumerationer. Vanligast för mindre till medelstora organisationer är ”Business”, men beroende på IT-krav är det möjligt att blanda licensmodeller (läs mer om Business, Enterprise).

OFFICE 365 VS. MICROSOFT 365

Office 365 ger dig tillgång till appar, tjänster och grundläggande säkerhet. Administration av enheter, licenser och utökad säkerhet, måste lösas via andra kanaler.

Microsoft 365 ger dig Office 365 plus de saknade tjänsterna. Eller som Microsoft själva uttrycker det så, ”Microsoft 365 är Office 365 plus Enterprise Mobility and Security” (Läs mer om EMS).

Nedan tabell ger en överblick av de olika Business alternativen:

 

Office 365
Business Essentials

Office 365
Business Premium

Microsoft 365
Business

Skrivbordsversioner av Office-appar *
Webb- & mobilversioner av Office-appar
E-post & kalender
Fillagring & fildelning
Lagarbete &  kommunikation
Säkerhet & efterlevnad
Avancerad (dvs. utökad) säkerhet
Enhetshantering (Windows 10 datorer, iOS och Android enheter)
Pris användare/månad (årsabonnemang) *
43,70 kr 109,20 kr 174,70 kr
* priser från februari 2020, se länkar nedan för aktuella priser från Microsoft

 

MICROSOFT JÄMFÖRELSER

Ovan tabell är sammansatt för att kunna göra en överskådlig jämförelse och är en sammanslagning av Microsofts tre nedan informationskällor. För fördjupad läsning hänvsisas till dessa och annan officiell information hos Microsoft.

Enterprise: Microsoft 365 Enterprise,  Office 365 Enterprise
Business: Microsoft 365 Business, Office 365 Business